Selasa, 19 Jun 2012

Saifudin Nasution dan Khalid Samad Bodoh Sombong - Zamil Ibrahim

KENYATAAN MEDIA ZAMIL IBRAHIM, INDIVIDU YANG DIKATAKAN SEBAGAI ORANG TENGAH PEMBELI MP PAKATAN OLEH SAIFUDIN DAN KHALID SAMAD

Sejak Khamis lalu ( 14 Jun 2012 ) heboh di media kerana isu video `nak beli MP PKR ` yang didedahkan / didakwa oleh Khalid Samad dan Saifuddin Nasution di bangunan Parlimen, cuba tonjolkan saya sebagai `Ejen BN` dalam cubaan membeli MP2 dari PR terutama dari PKR.

Pada 15 Jun 2012 - dalam satu sidang media di Kedah - saya menafikan sekeras-kerasnya yang saya adalah ejen BN.Namun saya tak nafikan ada bertemu / minum kopi bersama / berbual -bual dengan ramai MP2, Adun2 termasuk Khalid sendiri dan pimpinan PR terutama dari PKR hingga ke hari ini.

Pertemuan itu saya anggap pertemuan biasa walaupun ada dikalangan mereka cuba menjual diri untuk mendapat keuntungan peribadi. Adakah PR terutama PKR anggap perkara ini pelik ?

Rakyat tak lupa isu 16 Sept ! Ketika itu hingga kini PR tidak cukup kerusi untuk tubuh kerajaan, jadi Anwar buat apa ?

Tidakkah kita lupa ada MP2 PKR kejar MP2 BN hingga ke Taiwan ? Janji jawatan Menteri ? Membayar MP2 ? Itu semua kita wajar tanya Anwar termasuk juga Khalid wajar tanya pada Anwar Isu tersebut.

Hakikatnya - ramai dikalangan MP2 PKR / Adun PR serta kepimpinan PKR sanggup jual jawatan / diri mereka. Bukan tiada yang jujur tapi jumpa yang jujur dalam PKR kini amat sedikit. Golongan ini bakal dihapuskan, yang tinggal nanti golongan yang pandai main wayang saja.

Saya membantu mereka ini jika mereka dalam kesusahan sebab saya anggap mereka kawan.Terbaru minggu yang lepas - membayar bil phone RM 760.Kawan kawan saya anggap biasa la tapi jika ada yang nak jual diri , jika saya mampu saya sumbang saya sumbang.

Tapi jika saya tak mampu saya cuba tanya kawan kawan dan saya pernah nak jual pada BN tapi BN tak mahu beli atau terlibat dalam hal ini namun BN gembira jika mereka sudah ingin kembali ke jalan yang lebih baik dari terus berada di dalam sebuah parti yang tak betul.

 Jika saya ejen BN, sudah lama mereka ini saya jual termasuk Khalid dan Saifuddin. Bukan mahal mana pun.

Kenapa BN tak beli ? Bukankah BN ada duit ? Sebabnya memang BN tak mahu. Saya pernah nak jual melalui Sdr Ezam dahulu, dia marahkan saya kerana bertanya hal ini padanya.

Dia kata sebelum jumpa saya ada antara  mereka telah jumpa dia dan dia kata pada MP2 ini atau Adun2 ini- nak beli anda, minta maaf, nak keluar secara jujur  saya alukan .

Ada yang telah keluar secara jujur tapi ada yang masih mengharap agar ada pihak membeli mereka. Sebenarnya mereka inilah wajar rasa malu tapi mereka  tak tahu malu dan tindakan Khalid dan Saifuddin hanya buka pekung  mereka sendiri sahaja.

Saya tertarik dengan tindakan Saifuddin ( kawan lama saya ) yang cuba menjadi hero dalam isu ini walaupun ramai tahu, terutama pimpinan PAS, yang Saifuddin ini pernah panjat pejabat Pak Lah .

Untuk apa ? ramai pimpinan PAS call saya ketika itu hinggakan ada pimpinan PAS minta Pemuda PKR Kedah yang saya ketuai  ketika itu periksa suasana rumah Saifuddin di Kulim waktu ia panjat pejabat Pak Lah.

Bila media bertanya padanya , dia jawab datang untuk merayu agar kesihatan Anwar dijaga dalam penjara. PKR tak tahu menahu dan tertanya-tanya atas arahan siapa Saifuddin pergi jumpa Pak Lah. Betul TAK Saifuddin isu ini pernah terjadi ?  

Saifuddin juga nyatakan pada media- saya ini susah dan tidak ada duit untuk miliki apa yang saya miliki kini. Saya adalah ahli perniagaan sejak tahun 1983 lagi..sebelum PKR wujud saya sudah tinggal di banglo dan memiliki beberapa kenderaan termasuk BMW 7siri ( boleh rujuk dengan JPJ untuk sahkan tahun bila saya beli BMW tersebut)

Jika setakat kenal saya 30% jangan mulut longkang serta mulut bacul ( pinjam kata kata bekas Pengerusi PKR Kedah - Allaharham Haji Moktar Mancor kepada anda - Saifuddin sebelum ia meninggal 2 tahun yang lalu).

Keluarga saya  mulakan perniagan sebelum kamu lahir lagi. Di Malaysia - Nabba ( Syarikat ) ditubuhkan ketika kamu berusia 4 tahun ( 1967 ). Di India, Arab telah lama wujud.

Betul saya ada burger tapi saya ada lebih dari 50 stor - Nabba Burger- masih ada hingga kini.

 Betul isteri saya jual kosmetik tapi ia adalah pengeluar kosmetik  dihantar ke seluruh negara.

Banglo di Kelab Golf Cinta Sayang  itu sudah lama saya beli, boleh rujuk MP PKR Merbok-Dato Rahsid Din ,jiran saya. Bukan macam Saifuddin yang terbina banglo kayu di Machang Kelantan setelah menang MP.

Sewaktu Anwar dirawat di German - kononnya sakit belakang selepas dibebaskan dari penjara, Saifuddin ketika melawat Anwar dimaki hamun oleh Anwar atas isu yang melibatkan Azmin dan Wan Azizah .Dia merajuk , lalu melompat ke PAS ( PAS Kawasan Pokok Sena Kedah - boleh rujuk dengan Dato Mahfuz Omar).

Apa yang dia tak maki hamun Anwar ketika itu termasuk Azmin ? saya tahu Azmin tahu hal ini.

Namun sewaktu Kongres PKR 2007 di Seremban - Saifuddin jilat kembali makiannya pada Anwar/ Azmin bila menerima jawatan Pengarah Strategi PKR pada penghujung kongres tersebut.

Datok Mahfuz Omar kecewa kerana Anwar tidak rujuk pada PAS Kawasan Pokok Sena terlebih dahulu sebab Saifuddin telah menjadi ahli PAS.

Ini diluahkan sendiri oleh Datok Mahfuz pada saya melalui telefon pada tahun  2007.

Bila saudara Zahid Md Arip,bekas Naib Ketua Pemuda Keadilan  bertanya padad ia kenapa jadi begini -  Saifuddin menjawab - Anwar janji akan selesaikan masalah aku ! Aku agak penat bersama PAS.

Apa maksud ini ? Datok Mahfuz dan Zahid masih hidup untuk sahkan atau nafikan.

Satu lagi kenyataan Saifuddin pada saya semalam tentang saya pernah di tahan di Pulau Jerejak . Saya akui benar.

Tapi saya tersenyum sendiri kerana ia jelas menunjukkan Saifuddin sudah lari tajuk serta kering point dan juga ia telah putar belit kenyataan.

Dia tidak sebut saya difitnah hingga tertahan tanpa bicara dan dia juga tak nyatakan Mahkamah KL  telah bebaskan saya bila mana dapati tahanan saya tidak sah ( Rujuk Mahkamah KL - 25 Mei 1990 ). Difitnah rakan niaga.

Tiada Mahkamah pernah sabitkan saya atas mana-mana kesalahan walaupun pernah ditangkap pada kes tahan bas hantu waktu Saifuddin menang di Lunas 2000.

Ditangkap kerana orang yang tidak kenal erti kawan !

Kes Pulau Jerejak ramai pimpinan BN Kedah / PAS  tahu.Namun sewaktu saya berada di dalam PKR sejak 1999- mereka tak pernah guna isu ini sebab mereka tahu saya.  Ini jelas menunjukkan Khalid  dan Saifuddin MP yang bodoh sombong.

Persoalan yang rakyat atau penyokong PR ingin tahu dan perlu tahu dan ingin bertanya - boleh harapkah pada mereka-mereka ini pada PRU 13 nanti  bila mereka buka pekung mereka sendiri?

Saya masih bersedia membantu / menyumbang apa yang perlu jika ada lagi pimpinan yang ingin tinggalkan perjuangan yang sia-sia ini terutama dari PKR walau dari mana peringkat ataupun negeri saya sedia membantu.

PKR telah banyak menyusahkan rakyat dengan banyak pembohongan demi pembohongan. Saya sayangkan negara saya ini .Ini sumbangan kecil saya pada negara.

Peringatan pada Khalid - dedahkan apa yang kita bual selama 2 jam hampir 2 tahun dulu di Restoran Cina di Kajang !  Kenapa pilih restoran Cina yang tiada CCTV ?

Bukankah saya dan teman saya nak adakan pertemuan minum kopi  di Nikko Hotel KL atau Vistana  KL ( tempat saya dan Saifuddin ) ? Tapi anda tolak . Kenapa tolak minum kopi di sana ?

Setakat semalam - anda kata tak pernah jumpa saya. Makna kata - saya dan teman saya selama ini bertemu dulu dengan orang yang salah ?. Kami salah orang ! Tapi masalahnya - orang itu saling tak tumpah atau sangat mirip wajah serta susuk tubuh seperti Khalid !

Peringatan pada Saifuddin - tolong nafikan atau sahkan apa yang ingin saya katakan.

Saya mahu penyokong PR terutama PAS tahu orang ini- pelakun ke 4 terhebat selepas Anwar, Azizah dan Azmin . Ia berada di depan sikit dari Shamsidar dari segi lakunan. Ia hebat di pentas-pentas ceramah. Namun ia juga pakar putar belit. Saya cabar dia nafikan yang sejak menjadi Adun Lunas hingga kini - dia dijaga, disumbang , disponsor oleh seseorang.

Ini bukan rahsia dikalangan penyokong malah pemimpin PR di Kulim tahu sejak dahulu lagi ( boleh rujuk dengan pimpinan PAS Padang Serai serta bekas Ketua PKR Cabang Padang Serai - Sdr Zainuddin serta Bekas Setiausaha PKR Kedah- Cikgu Hamid ). Adakah benar Saifuddin ?

Ini baru 5% tentang Saifuddin , ada banyak lagi akan saya dedahkan yang akan lebih mengejutkan terutama pada penyokong PR serta rakyat.

Kenapa saya dedah tentang hal ini ?  kerana tajuk asal lain tapi Saifuddin telah larikan tajuk asal tajuk iaitu - ` Kesetian MP2, Adun2 serta pimpinan PKR yang nak jual diri dan yang meluat/ maki Anwar / PKR di belakang Anwar .

Ini tajuknya dan tumpu pada tajuk ini. MP jumpa saya- ini tajuknya. Jangan lari tajuk .

Saya tak lari dari tajuk malah saya sedang tunggu didedahkan lagi video baru dapat menilai sendiri taraf  pimpinan PR terutama dari PKR. Inikah yang rakyat nak harap pada pimpinan PKR ?

Terima Kasih

ZAMIL IBRAHIM

3 ulasan:

 1. ASSALAM, BRO INI SEMUA JENIS PEMIMPIN MAK KETAM NAK AJAR ANAK KETAM

  BalasPadam
 2. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
  Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

  BalasPadam
 3. SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA

  BalasPadam

Komen puas-puas agar anda berpuas hati! Pastikan anda betul-betul puas hati!